Savo Volley ja Keitele Forest – samanlaiset arvot yhdistävät

Mitä yhteistä voi olla lentopalloseuralla ja metsäyhtiöllä? Paljonkin.

Ainakin jos lentopalloseura on Savo Volley ja metsäyhtiö Keitele Forest. Kumpikin toimii suunnitellusti, ja kumpikin on asettanut tavoitteensa korkealle.

Metsäyhtiön toiminnassa tämä näkyy niin, että jo prosessin alusta lähtien tiedetään tarkoin, mitä tehdään.

Kun asiantunteva metsäkoneen kuljettaja aloittaa työpäiväänsä metsän keskellä, hänellä on tarkka tieto päivän ohjelmastaan. Hän katkaisee puut valmiiksi määrämittaan kullekin asiakkaalle. Leimikosta on tehty tarkka hakkuusuunnitelma, joka ottaa huomioon niin maasto-olosuhteet kuin metsänomistajan toiveet.

Hakkuusuunnitelman tavoitteena on taloudellisesti paras ratkaisu – samalla kuitenkin huomioiden metsän uuden kasvun paras mahdollinen turvaaminen. Hakkuusuunnitelmaa tehtäessä mukana on aina ammattinsa osaava ja kokenut Keiteleen hankintaesimies. Kun motokuski on metsästä poistunut, ei metsä jää kuitenkaan oman onnensa nojaan.

Suomessa uudistushakkuiden jälkeen metsään istutetaan aina uutta puuta kasvamaan. Samalla tavalla toimii myös lentopalloseura Savo Volley. Kun kokeneimmat pelaajat ripustavat pelitossunsa naulaan, otetaan seuraan uusia nuoria lupauksia kasvamaan ja kehittymään.

Tämä tuli erityisen vahvasti esille viime keväänä hopeajuhliin päättyneen kauden jälkeen. Kaksi erittäin kokenutta pelaajaa – Antti Siltala ja Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu lopettivat mittavan uransa. Tilalle otettiin muiden muassa vasta 16-vuotias Aleksi Hänninen pitkällä 2+1 -vuotisella pelaajasopimuksella. Näin ”uudishakkuun” jälkeen on jälleen uutta voimaa kasvamassa.

Savo Volley ja Keitele Forest jakavat pitkälle samanlaiset arvot. Kummallekin tärkeitä ovat asiakkaan arvostaminen, toiminnan pitkäjänteisyys ja yhdessä toimiminen.

Takarivi vasemmalta: Ilja Ivanov, Miki Jauhiainen, Veikka Lindqvist, Michael Michelau, Maciej Madei, Andrus Raadik, Antti Siltala
Eturivi vasemmalta: Kimmo Viitamäki (Keitele Forest) Keisuke Matsuo, Timo Tolvanen (päävalmentaja), Tuuli Karsisto (Keitele Forest) Timo Perälä


Kimmo Viitamäki (Keitele Forest) esittelee Keisuke Matsuolle liimapuun alkumatkaa suomalaisesta metsästä

 

Ohhoh, sanoi japanilainen lentopalloilija suomalaisessa metsässä

Lentopalloseura Savo Volleyn tulevan kauden liberopelaaja Keisuke Matsuo kävi tutustumassa, kuinka syntyy materiaali hyvin moneen japanilaiseen kotiin.

Suomalainen liimapuu sopii mainiosti rakennusaineeksi, kun talon pitää kestää Japania usein ravistelevat maanjäristykset. Kimmoisa materiaali taipuu, vaan ei murru.

Liimapuun tekeminen alkaa suomalaisesta metsästä

Materiaalia riittää – onhan Suomi maailman metsäisin maa. Japani ei siinä suhteessa jää paljon jälkeen maailman toiseksi metsäisimpänä maana.

Keisuke Matsuon rooli Savo Volleyssa on libero. Hän on se pieni ja ketterä pelaaja, joka vikkelin jaloin hakee palloa milloin verkon alta, milloin mainosaitojen takaa.

Suomalaisessa metsässä monitoimikoneen työskentelyä katsoessa liberokin jähmettyy paikoilleen ihmettelemään. Ei kulu montaakaan hetkeä, kun pystyssä seisonut puu on kaadettu, karsittu ja katkottu tarkalleen oikean mittaisiksi tukeiksi.

– Ohhoh, onpa tehokasta, toteaa Matsuo.

Yhtä vaikuttunut japanilainen on, kun hän seuraa tukin matkaa ensin metsästä tien varteen ja siitä edelleen tehtaalle. Monien vaiheiden jälkeen metsässä seisonut puu on muuttunut liimapuupalkiksi, joka pian aloittaa matkansa kohti

“Savo Volley ja Keitele Forest jakavat pitkälle samanlaiset arvot. Kummallekin tärkeitä ovat asiakkaan arvostaminen, toiminnan pitkäjänteisyys ja yhdessä toimiminen.”

Kimmo Viitamäki esittelee liimapuupalkkien valmistusta Keisuke Matsuolle

Liimapuupalkit ovat valmiina lähtemään Keiteleen tehtaalta kohti Keisuke Matsuon kotimaata Japania