Ensimmäistä kertaa puukaupoilla? Lue puukauppaohjeet

Kukaan ei ole seppä syntyessään. Tämä sivu on tarkoitettu sinulle, joka olet vaikkapa perinyt metsää, sijoittanut metsään tai olet hankkinut kesämökkisi läheltä palstan virkistyskäyttöön. Metsä kuin metsä, sitä täytyy hoitaa. Tervetuloa vastuullisten metsänomistajien joukkoon!

Tutustu rauhassa aiheeseen, ja lue oheiset puukauppaohjeet. Keiteleen hankintaesimiehet ovat tukenasi metsäsi hoitoa sekä  puukauppaa koskevien päätösten tekemisessä.

Puukaupan vaiheet

1. Päätös puukauppaan ryhtymisestä

Onko nyt oikea aika harventaa tai laittaa uusi metsä kasvuun? Olipa syysi toteuttaa puukauppaa mikä tahansa, Keiteleen hankintaesimies on käytettävissäsi alusta saakka. Hän neuvoo ja ohjeistaa sinua valitsemaan metsällesi oikean käsittelytavan. Kyseeseen voivat tulla harvennushakkuu tai uudistushakkuu.

Kauppatapoja on kaksi. Tavallisin on pystykauppa, jossa metsänomistaja luovuttaa hakkuuoikeuden puunostajalle. Tällöin Keitele huolehtii kaikista kaupan ja korjuun eri vaiheista sekä viranomaisluvista ja -ilmoituksista. Pystykauppa on metsänomistajalle vaivaton ja turvallinen ratkaisu. Hankintakaupassa metsänomistaja huolehtii itse hakkuusta ja tekee vaadittavat paperityöt.

Keiteleen hankintaesimies tulee maksuttomalle metsäkäynnille ja tekee sinulle tarkemman toimenpide-ehdotuksen ja laskee puukauppatarjouksen. Ehdotuksen laatimisessa otamme aina huomioon toiveesi.

2. Puukauppasopimus

Kun kaikki puukaupan yksityiskohdat on sovittu, allekirjoitamme puukauppasopimuksen.

Toimihenkilömme laatii metsänkäyttöilmoituksen ja muut tarpeelliset asiakirjat maanomistajan valtuutuksella. Puukauppasopimuksen yhteydessä sovitaan myös mahdollisista uudistamistoimista, näissäkin asioissa paikallinen hankintaesimiehesi auttaa sinua.

3. Korjuun suunnittelu ja toteutus

Korjuun suunnittelussa otamme huomioon maanomistajan toiveet ja luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeät kohteet. Keiteleen hankintaesimies laatii ja toimittaa tarvittavat ohjeet hakkuukoneen kuljettajalle.

Puunkorjuu suoritetaan sovittuna ajankohtana. Ilmoitamme sinulle ennen korjuun aloittamista. Voit halutessasi tulla vierailemaan työmaalla, mutta muista kuitenkin noudattaa työmaalta löytyvän varoituskyltin ohjeita.

4. Puukauppatili

Hakkuun jälkeen hakattu puumäärä saadaan heti tarkasti tietoon hakkuukoneen mittaustiedoista. Keitele on vakavarainen puukauppakumppani ja puukauppatili tulee maksuun kuukausi hakkuun päättymisestä.

Lue lisää puukaupasta.

5. Uusi metsä kasvuun

Vastuullinen metsänomistaja huolehtii siitä, että uudistushakatulle kuviolle syntyy uusi metsä. Näin metsäsi tuottaa puuta ja hyvinvointia myös tulevaisuudessa. Keiteleen hankintaesimiehet auttavat sinua valitsemaan metsääsi soveltuvat uudistamistoimet.

Tunnetko jo metsäalan termit?

Metsäalan julkaisut vilisevät erikoissanastoa, joka voi aiheuttaa harmaita hiuksia etenkin uudelle metsänomistajalle.

Ota termistö haltuusi, avaa  Metsäsanasto.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous leimikostasi

Ota yhteyttä suoraan oman alueesi hankintaesimieheen.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös asiakaspalveluumme:
Metsänomistajan palvelunumero: 0800-168 268 (maksuton)
Sähköpostiosoite: paraspuukauppa@keitelegroup.fi

Halutessasi voit ottaa yhteyttä myös täyttämällä tarjouspyyntölomakkeen.