Perheyritys palveluksessasi

Keitele Group on vuonna 1981 perustettu perheyritys, josta on kasvanut yksi Suomen suurimmista mekaanisen puunjalostuksen toimijoista ja Suomen suurin puutuotteiden valmistaja. Puunhankinta-alueemme sijaitsevat lähellä tuotantolaitoksiamme Keiteleellä Itä-Suomessa, Alajärvellä Etelä-Pohjanmaalla ja Kemijärvellä Lapissa.

Ydintoimintaamme ovat vastuullinen puunhankinta suomalaisilta metsänomistajilta sekä puun sahaus ja jatkojalostus. Keitele Groupin muodostavat kolme itsenäistä yhtiötä: emoyhtiö Keitele Forest Oy, joka vastaa myös puunhankinnasta, sahayhtiö Keitele Timber Oy ja puutuotteita valmistava Keitele Wood Products Oy.

Perustamme toimintamme arvoihin

Keitele on perheyritys, jonka vetovastuun jakavat Keitele Timber Oy:n toimitusjohtaja Matti Kylävainio ja Keitele Wood Products Oy:n ja Keitele Forest Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kylävainio. Työnantajana Keitele huolehtii ja pitää kiinni osaajistaan. Urapolku Keiteleen leivissä on pitkä ja palkitseva.

Matkan varrella Keitele on hankkinut itselleen joukon luotettavia ja pitkäaikaisia kumppaneita, jotka ovat ymmärtäneet sekä sitoutuneet Keiteleen toimintamalliin. Tämä satojen osaavien työntekijöiden sekä yrittäjien joukko muodostaa yhteisön, joka välittää toisistaan ja puhaltaa yhteen hiileen.

Keitele lukuina (vuosi 2022)

Liikevaihto: 500 Meur
Nettoinvestoinnit Suomeen 2013-2022,  186,4 Meur
Omavaraisuusaste 56 %
Viennin osuus tuotannosta: 94 %
Toimitettua sahatavaraa: 1.000.000 m³ (noin 70 % mäntyä, 30 % kuusta)
Jalostettuja puutuotteita: 400.000 m³
Puunkorjuu: yli 2,4 miljoonaa M³ (noin 40.000 rekkakuormaa)
Työntekijöitä: 500 henkilöä
Vienti: 40 eri maahan maailmanlaajuisesti

Visio

Haluamme olla innovatiivisin sahatavaran ja puutuotteiden valmistaja. Pyrimme kehittämään tuotevalikoimaamme ja tuotteidemme laatua yhdessä asiakkaidemme kanssa vastaamaan entistä paremmin markkinan ja ympäröivän maailman tarpeita.

Missio

Asiakkaamme valitsevat meidät uudelleen kerta toisensa jälkeen. Olemme perheyhtiönä ylpeitä pitkäaikaisista asiakassuhteistamme ja pyrimme tukemaan asiakkaidemme liiketoimintaa paremmilla ratkaisuilla. Valmistamamme puutuotteet ovat ekologisia, laadukkaita ja auttavat muutoksessa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Keiteleen arvot

Asiakaslähtöisyys

Asiakaslähtöisyys alkaa metsästä. Ostamme puuta metsänomistajaa ja hänen metsäänsä kunnioittaen. Kuuntelemme tarkasti puukauppakumppanimme toiveet ja huolehdimme siitä, että hakkuujälki on hyvä sekä kaikki toiminta sopimuksen mukaista.

Sahatavaran ja puutuotteiden valmistuksessa Keiteleen toiminta-ajatus on ollut yhtiön perustamisesta saakka valmistaa mahdollisimman suuri osa tuotteista suoraan asiakasmittoihin. Teemme ensin kaupan asiakkaan kanssa, ja vasta sitten käynnistämme tuotantoketjun, jonka alkupää on suomalaisessa metsässä ja päätepiste kaukana asiakkaamme luona maailmalla, esimerkiksi Japanissa.

Innovatiivisuus

Mittavat investoinnit kaikkiin kolmeen tuotantolaitokseemme perustuvat haluun toteuttaa asiakaslähtöistä tuotantoa mahdollisimman tehokkaasti ja raaka-ainetta säästäen.

Otamme jatkuvasti käyttöön uusia innovaatioita, jotka vastaavat tämän päivän ja lähitulevaisuuden ympäristövaatimuksiin, parantavat työolosuhteita ja lisäävät tuottavuutta.

Ympäristöstä ja ihmisistä välittäminen

Kestävä kehitys on Keiteleelle tärkeää. Pidämme huolta työntekijöistämme, puukauppakumppaneistamme, urakoitsijoistamme ja asiakkaistamme.

Keitele on vakaa työnantaja. Olemme työnantaja, joka pyrkii työllistämään vakaasti ja pitkäaikaisesti sekä huolehtimaan työntekijöidensä hyvinvoinnista.

Keitele on sitoutunut osaltaan Ilmastotalkoisiin ja on mukana luomassa hiilineutraalia yhteiskuntaa. Uskomme, että metsien kestävä hyödyntäminen ihmiskunnan tarpeisiin on ratkaisu.

Lue lisää Keitele Groupin vastuullisuudesta.