Metsäsi arvoinen kumppani

Keitele on sinulle puukauppakumppani, joka toimii osaavasti ja luotettavasti: mikä luvataan, se myös pidetään. Metsääsi koskevissa päätöksissä sinun sanasi on laki. Meidän tehtävämme on auttaa sinua hoitamaan metsääsi tavoitteidesi mukaisesti.

Oma Keiteleen hankintaesimiehesi neuvoo sinua kaikissa metsänhoitoon ja puukauppaan liittyvissä kysymyksissä. Tunnemme tarkasti hankinta-alueidemme metsät sekä puukauppatilanteen, ja teemme sinulle kilpailukykyisen tarjouksen. Käytämme kokeneita korjuuyrittäjiä, jotka tunnetaan tarkasta katkonnasta ja siististä korjuujäljestä. Lisäksi Keitele on vakavarainen toimija, jolta saat sovitut maksut aina täysimääräisinä ja ajallaan.

 

Näistä meidät tunnetaan:

1. Tarkka katkonta: monipuoliset tukkimitat ja siisti korjuujälki.

2. Helppous: me teemme työn, ei metsänomistaja

3. Luottamus: se mikä luvataan, myös pidetään

4. Arvostus: käsittelemme metsävarallisuuttasi kuin omaamme

Keiteleen kautta puusi päätyy kotien rakennusmateriaaliksi ympäri maailman

Keiteleen ja Kemijärven liimapuutehtaiden ansiosta Keitele on Suomen suurin liimapuun valmistaja. Liimapuusta valmistetaan muun muassa runkopalkkeja taloihin.

Keitele on metsänomistajalle hiiliystävällinen valinta puukauppakumppaniksi, sillä rakennuksissa hiili pysyy sitoutuneena koko rakennusten elinkaaren ajan, jopa satoja vuosia.

Keitele myy puutuotteita vaativiin rakennustarpeisiin yli 40 maahan ympäri maailman. Tärkeimpiä vientialueitamme ovat Aasia, EU-maat ja Pohjois-Afrikka.

Japanilainen rakennustapa vaikuttaa Keiteleen tukkimittoihin

Keiteleen tärkein vientimaa on Japani, jonka rakennusteollisuudessa käytetään lyhyitä runkopalkkeja ja pilareita. Tämän vuoksi käytämme myös puunhankinnassa lyhyitä tukkimittoja ja pikkutukkeja.

Metsänomistajalle tämä tarkoittaa enemmän sahapuuta leimikosta kuin yleisimmin käytetyillä tukkimitoilla katkottuna.

Puuta kolmen sahalaitoksen tarpeisiin

Keiteleellä on kolme huippunykyaikaista sahalaitosta, joiden tarpeisiin ostamme puuta ympäri vuoden. Käytämme vuodessa noin 2,4 miljoonaa kuutiota havupuuta, mikä vastaa noin kymmentä prosenttia koko Suomen vuotuisesta sahatavaran tuotannosta.

Keiteleen tuotantolaitos.

Keitele

Puuraaka-aineen käyttö:
kuusta ja mäntyä noin 1 000 000 kuutiota/vuosi

Ilmakuva: Kemijärven tuotantolaitos

Kemijärvi

Puuraaka-aineen käyttö:
mäntyä noin 700 000 kuutiota/vuosi

Ilmakuva: Alajärven tuotantolaitos

Alajärvi

Puuraaka-aineen käyttö:
mäntyä noin 700 000 kuutiota/vuosi

Sujuvaa ja turvallista puukauppaa

Sinä valitset, millä tavoin asioit Keiteleen kanssa. Meidän tehtävämme on varmistaa, että palvelu on sinulle helppoa ja turvallista.

Ensisijainen toimintatapamme on tutustua henkilökohtaisesti sinuun ja metsääsi. Tarvittaessa hyödynnämme myös digitaalisia palveluja kuten sähköinen allekirjoitus. Voit myös asioida kanssamme etäyhteyden kautta vaikka omalta kotisohvaltasi. Voit myös asioida kanssamme etäyhteyden kautta, ilman fyysistä kontaktia, vaikka omalta kotisohvaltasi.

Metsävaratiedot kätevästi Metsään.fi-palvelusta

Kun annat meille suostumuksesi metsävaratietojesi käyttöön Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelussa, voimme palvella sinua nopeammin ja joustavammin tutustumalla metsäsi tietoihin jo etukäteen.

Tämä on suositeltavaa erityisesti, kun teemme puukauppaa etänä. Samalla saamme palvelusta talteen tietoa, joka nopeuttaa lakisääteisen metsänkäyttöilmoituksen tekemistä. Palvelun käyttö on helppoa ja turvallista, sisään voit kirjautua vaikkapa pankkitunnuksillasi. Palvelu on sinulle maksuton.

Siirry antamaan valtuutus metsävaratietojesi käyttöön tästä »

Asutko kaukana metsästäsi?

Joskus metsä ja sen omistaja sijaitsevat kaukana toisistaan. Silloin puhutaan etämetsänomistamisesta.

Keiteleen hankintaesimiehesi toimii silminäsi ja korvinasi metsäsi sijaintipaikkakunnalla. Hänen puoleensa voit kääntyä kaikissa puukauppaan sekä metsääsi ja sen hoitamiseen liittyvissä asioissa.

Lisäksi digitaaliset palvelut mahdollistavat tiiviin yhteydenpidon mistä ja milloin tahansa (esim. Teams, Skype ja Visma Sign -sähköinen allekirjoitus).

Näin helposti teet puukauppaa etänä:

  1. Ota yhteyttä hankintaesimieheen, joka vastaa puun ostosta metsäsi sijaintipaikkakunnalla.
  2. Hankintaesimies tutustuu metsäsi tietoihin ja tekee tarvittaessa metsäkäynnin.
  3. Hankintaesimies kutsuu sinut ja tarvittaessa muut asianomaiset etäneuvotteluun sähköpostitse.
  4. Tarkastat ja allekirjoitat kauppakirjat sähköisesti.
  5. Keitele hoitaa kaiken tästä eteenpäin.

Hankinta-alue

Hankinta-alueemme kattaa Suomen metsäisimmät maakunnat Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan sekä suuren osan Lappia.

Varmista, että metsäsi tuottaa myös tulevaisuudessa

Keitele auttaa sinua myös metsäsi uudistamisessa. Saat kauttamme korkealaatuiset, suomalaiset taimet ja siemenet sekä luotettavat uudistamispalvelut, jotka sisältävät maanmuokkauksen, taimien istutuksen ja siementen kylvön edullisesti kumppanuushintaan.

Kysy lisää omalta hankintaesimieheltäsi.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous leimikostasi

Ota yhteyttä suoraan oman alueesi hankintaesimieheen.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös asiakaspalveluumme:
Metsänomistajan palvelunumero: 0800-168 268 (maksuton)
Sähköpostiosoite: paraspuukauppa@keitelegroup.fi

Halutessasi voit ottaa yhteyttä myös täyttämällä tarjouspyyntölomakkeen.

Hankinta-aluekartta.

Klikkaa karttaa avataksesi siitä interaktiivisen version.