Mika Tuomaala hankintaesimieheksi Keitele Forestille

 

Mika Tuomaala hankintaesimieheksi Keitele Forestille

Mika Tuomaala on aloittanut hankintaesimiehenä Keitele Forestilla marraskuun alussa ja hänen ostoalueensa on Isokyrö, Ilmajoki, Jurva, Kurikka, Laihia, Nurmo, Seinäjoki ja Ylistaro Mikan työpiste sijaitsee Seinäjoella elinkeinotalolla, jonne Keitele Forest avasi konttorin tämän vuoden kesäkuussa.

 

Metsä edelleen vahva tukijalka, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle merkittävät kantorahatulot

Puukauppa on käynyt ja siitä kertyneet kantorahatulot ovat merkittävä lisä myös aluetaloudelle. Esimerkiksi kantorahatuloja kertyi viime vuonna vuonna (2022) Etelä-Pohjanmaalla yksityismetsistä 136 miljoonaa euroa ja Keski-Pohjanmaallakin 34 miljoonaa euroa. Kantorahatuloista suurin osa, yli 70 prosenttia kertyi tukkipuusta. Puukauppatulojen merkitystä ei voi vähätellä, sillä ne tuovat elinvoimaa taajaan asuttujen seutujen lisäksi myös harvaan asutulle maaseudulle.

 

Harvennuksillakin riittää nyt kysyntää

”Venäläisen tuontipuun loputtua, kysyntää riittää myös harvennuksille ja nyt on hyvä ajankohta laittaa rästiin jääneet harvennukset kuntoon. Harvennuksillahan turvataan järeän tukkipuun tuotosta tulevien vuosikymmenien tarpeisiin.” Sanoo hankintaesimies Mika Tuomaala.

 

Monta mittaa tuottaa isomman puukauppatilin

Keitele Forestilla ja metsänomistajalla on yhteinen tavoite: maksimoida arvokkaiden tukkien ja pikkutukkien osuus. Mitä enemmän puun rungosta saadaan talteen tukkina, pikkutukkina tai parruna, sitä enemmän metsänomistaja saa puukaupasta tuloja. Mitä enemmän katkontamittoja on käytössä, sitä paremmin arvokas tukki saadaan talteen ja sitä enemmän myyjän lompakko karttuu. Vastaavasti Keitele Forest  saa enemmän raaka-ainetta, jota jatkojalostamme asiakkaillemme eri puolille maailmaa.

 

Hyvä keskustellen tulee

Ennen puukauppaa on metsänomistajan hyödyllistä kertoa omat toiveensa puunkorjuusta. Parhaiten asiat selvenevät metsäkäynnillä, jolloin voidaan pohtia parhaimmat käytännöt  palstalla toimimiseen. Leimikolta kootut ohjeistukset lähetetään edelleen korjuutyötä tekevän metsäkoneen kuljettajan työohjeisiin. Näin korjuutyöt sujuvat parhaiten metsänomistajan toiveiden mukaisesti.

 

Olemme nyt erikoisesti kiinnostuneita mäntytukkivaltaisista uudistus- ja harvennushakkuista tämän talven ja ensi kesän hakkuisiin. Kysy tarjous leimikostasi!

 

 

Hankintaesimies
Mika Tuomaala

040 739 8818

Hankinta-alue: Isokyrö, Ilmajoki, Jurva, Kurikka, Laihia, Nurmo, Seinäjoki ja Ylistaro