Matti Laitila hankintaesimieheksi Alajärven sahan hankinta-alueelle

Metsään ja metsähoitoon liittyvät asiat olivat arkipäivää jo lapsuudessa ja nuoruudessa. Perheellämme oli metsätila, jossa teimme harvennushakkuita, taimikon hoitoja ja taimien istutusta. ”Sain vastuuta jo pikkupoikana, polttopuut kaadoin, karsin ja pätkin moottorisahalla. Oli mukava kasvattaa klapikasaa ja huolehtia ne kesän jälkeen liiteriin.”

”Metsämiestä minusta ei heti alkuun tullut, sillä aloitin ammattikoulussa opiskelemaan metallialaa. Jo parin vuoden jälkeen pohdiskelin alan vaihtoa. Metallimiehen työ ja kellokortti eivät sopineet minulle ollenkaan. Mielessäni pohdin alan vaihdosta ja useimmiten ajatukset olivat metsäalassa.”

Metsätalousinsinööriksi

”Hain, pääsin ja valmistuin metsätalousinsinööriksi Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta, Tuomarniemeltä Ähtärissä neljän vuoden opiskelun jälkeen. Pääsin opiskeluaikana kesätöihin MHY:lle, jossa tein alkuun taimikonhoitotöitä, valmistelin leimikoita hakkuisiin ja toimin myös kesälomatuuraajana. Myöhempinä kesinä harjoittelin ja olin kesätöissä UPM:llä, vastasin korjuista ja kuljetuksista omalla alueellani, olin myös toimistotöissä konttorilla. UPM:ltä otettiin minuun yhteyttä opiskelun loppuvaiheessa ja tarjottiin alan töitä ja niin pääsin vakituiseen työhön.”

 

Omat metsät hoitoon ja kasvuun

”Kiinnostuin opiskeluaikana jo omien metsien hankinnasta ja pääsinkin hankkimaan omaa metsää.Innokkaasti suunnittelin hoitotoimet metsän kasvun parantamiseksi. Omassa metsässä vahvistui edelleen käsitys oikeasta ammatinvalinnasta.”

 

Metsäasiakasvastaavaksi

”Järjestelin kuljetuksia noin vuoden verran ja sen jälkeen pääsin metsäasiakasvastaavaksi, mitä työtä olin jo nuorempana pohtinut omaksi ammatiksi. Siinä työssä vierähti nopeasti seitsemän vuotta.

Uusi työ Keiteleen hankintaesimiehenä kiinnosti, koska Keiteleellä on sahatehdas Alajärvellä ja hankinta-alue Pohjanmaalla. Koen Keiteleen paikalliseksi toimijaksi ja yrittäjäksi, lisäksi yrityksellä on vahva kasvutarina. Nämä olivat minulle vahvimmat perustelut hakuun. Lisäksi työpaikka sijaitsee kotiseudullani.”

Olen näiltä seuduilta kotoisin ja hankinta-alueeni, Kauhavan, Lapuan ja Kuortaneen metsät ovat minulle tuttuja jo entuudestaan.

 

Metsä tuottaa paremman puukauppatilin hyvin hoidettuna

”Vuosien varrella opittu on vahvistunut satoja kertoja käytännössä, vain hyvin hoidettu metsä kasvaa ja tuottaa hyvin tukkia. Harvennukset on hoidettava ajoissa. Omassa metsässä on hyvä seurata ja laittaa merkille metsän kasvu ja onko merkkejä tuhoista, esimerkiksi kirjanpainajan vaurioittamista kuusista.

Kokemus on auttanut myös näkemään milloin metsä alkaa olla uudistushakkuukypsää. Odottelu ei silloin kasvata puukauppatiliä. Kerron mielelläni metsänomistajalle mitä näen hänen metsässään ammatti-ihmisen silmin. Yhdessä pohtien sovitaan parhaat menettelytavat uuden metsän istutukseen saakka.”

 

 

Kasvava ja kehittyvä sahatehdas Alajärvellä tarvitsee jatkuvasti puuta. Olemme erityisesti kiinnostuneita mänty-ja kuusitukkivaltaisista päätehakkuista ja kakkosharvennuksista. Ota reilusti yhteyttä!

 

Hankintaesimies

Matti Laitila

Puh. 040 680 2090

matti.laitila@keitelegroup.fi

Hankinta-alue: Kauhava, Lapua ja Kuortane

 

 

Matti Laitila 4.