Asiakastuotteet

Tuotteet

Keitele-yhtiöt tuottaa korkealaatuisesta pohjoisen kuusi- ja mäntyraaka-aineesta asiakastuotteita maailman markkinoille. Tuotannosta 45 % on kuusta ja 55 % mäntyä.

Joustava tuotantojärjestelmä ja puunhankinta tekee mahdolliseksi perinteisten eurooppalaisten sahatavaradimensioiden ja moduulimittojen lisäksi erikoiskoot ja -pituudet teollisuuden ja kaupan tarpeisiin eri markkinoille.

Korkealaatuinen suomalainen raaka-aineemme tulee Suomen metsäisimmiltä alueilta Keski-Suomesta, Pohjois- ja Etelä-Savosta, Etelä-Pohjanmaalta sekä 2015 alkaen Kemijärveltä Lapista. Käyttämämme tukki on pieni- ja terveoksaista, jonka ansiosta sekä murtolujuus että elastisuusarvot ovat huippuluokkaa unohtamatta kaunista visuaalista ilmettä. Tuottamamme sahatavara ja jatkojalosteet ovat kaunista katseltavaa sisustuksessa ja lujuusominaisuuksiensa ansiosta turvallista käyttää talonrakennuksessa.

Sahatavara

Keitele Timber Oy:n tuottamaa kuusi- ja mäntysahatavaraa saa vaikka millä mitalla. Perinteiset 32/38/44/50/63/75mm paksuiset sahatavaradimensiot ovat saaneet seuraksensa 35/40/42/47mm paksuisia asiakastuotteita useissa leveyksissä. Asiakkaan toiveet täyttävä määrämittapalvelu perustuu sahatavaratilauksen muuttamiseen oman metsäosaston tukkitilaukseen. Toimitamme sahatavaran 30cm moduulimitoissa tai asiakkaan toivomassa erikoispituudessa (esimerkiksi 2985/3650/3985mm). Ohjelmassa on kaikki pituudet 2,7 metristä aina 6,0 metriin. Sahatavara on yleensä laivauskuivaa (20% +/-2%) tai höyläyskuivaa (16% +/-2%).

Erikoistilauksesta toimitamme myös erikoiskuivattua sahatavaraa liimapuu-, puusepän- ja rakennuspuusepänteollisuuden toivomusten mukaan. Monipuoliset ja tehokkaat sahauslinjat antavat mahdollisuuden tuottaa myös erikoissahauksilla tehtäviä sydänvapaita, sydänhalkaistuja ja tuorehalkaistuja tuotteita. Lisäpalveluina voimme toteuttaa myös asiakkaan toiveet tee se itse mittoihin katkonnasta, halkaisusta tuoreena tai kuivana ja asiakaslaaduista.

Aihiot

Keitele Forest Oy:n jalostusyksikkö on erikoistunut huonekalu- ja rakennuspuusepänteollisuuden, sekä listahöyläämöiden aihioiden tuottajaksi. Konenäkölinjalla jalostelaadusta tuotetaan asiakkaan toivomusten mukaisia terveoksaisia, vähäoksaisia tai kokonaan oksattomia aihioita toivotussa loppukosteudessa. Omaan sahaukseen pohjautuva tuotanto mahdollistaa myös erikoisdimensioiden käytön optimoinnin raaka-aineena. Ilman sormijatkosta aihioiden pituudet ovat 300-3100 mm ja sormijatkettuina jopa 7400 mm pitkiä.

Sormijatketut määrämittatuotteet

Tuotamme korkealaatuiset sormijatketut tuotteet 7,4 metriin saakka. Linja sormijatkaa dimensiot 25x100 mm:n laudoista 75x225 mm järeisiin lankkuihin. Tanko voidaan tarkkuuskatkoa (-0mm +0,5mm) viidellä terällä neljään osaan. Sormijatketuilla tuotteillamme on saksalaisen Otto Graf- instituutin myöntämä Saksan C-liimaussertifikaatti rakenteellista käyttöä varten.

Höylätuotteet

Nykyaikainen suurteho höyläyslinja viimeistelee kaikki sahan tuottamat sahatavaradimensiot ja -pituudet, sekä aihiointi- ja sormiliitoslinjan tuotteet jopa 7,4 m pitkinä. Rimat ja erilaiset aihiot voidaan työstää hienosahapinnalla tai höyläpinnalla. Erilaiset ympärihöylätyt tuotteet. Raakapontit, lattialaudat, monenlaiset ulko- ja sisäverhousprofiilit. Kaikki tuotteet voidaan tarkkuuskatkoa, päätypontata, varustaa viivakoodilla, niputtaa kuluttajapakkauksiin (2-15 kpl) tai pakata kutistemuoviin. Höyläämöllä tuotetaan myös lujuuslajiteltua mitallistettua sahatavaraa. Lujuuslajittelussa käytämme perinteistä taivuttavaa lujuuslajittelukonetta, jonka avulla lujuuslajittelu tapahtuu luotettavasti ja varmasti. Valikoimista löytyvät lujuusluokat MT18-MT40 eri dimensioista.

Liimapuu

Keitele Wood Products Oy:n vuonna 2005 ja vuonna 2014 valmistuneet ultramodernit liimapuutehtaat tuottavat pieniä ja keskisuuria rakenteellisia insinööripuutuotteita pääasiassa Japanin markkinoille. Tehtaan tuotteet myydään AURORAZAI™- tuotemerkin alla.